“U Heer, verhoort de wens van de nederigen, U bemoedigt hen en luistert met aandacht.” Psalm 10:17

Toen wij Ludmilla en haar vader ontmoetten om hen voor te bereiden op haar verhuizing naar ons Kalaniot Kindertehuis, werd ik meteen geraakt door het immense verdriet in haar ogen. Ludmilla’s moeder is één jaar geleden plotseling overleden aan een nare en tragische ziekte die haar lichaam snel overnam. Vlak na de dood van haar moeder ontwikkelde haar vader een verslavingsprobleem dat zo ernstig was dat hij nu niet langer in staat is om voor Ludmilla te zorgen.

Deze lieve en extreem gevoelige 15-jarige houdt zoveel van haar vader. Ze heeft de last van de ziekte van haar vader op zich genomen en heeft met heel haar hart geprobeerd hem te helpen om van zijn verslaving af te komen. Helaas is dit gewoon te veel gevraagd van een 15-jarige, en heeft het haar in een diepe depressie gebracht.

Op dit moment ontvangt Ludmilla intensieve psychologische zorg terwijl ze in ons Kalaniot-huis woont. We hebben met haar vader samengewerkt en hem overgehaald om een werk- en rehabilitatieprogramma te volgen in Israël, waar hij nu bezig is om zijn leven weer op de rit te krijgen. Ons doel is om deze dochter en vader in Israël te herenigen, waar ze verder kunnen gaan met een gezonde nieuwe start in hun leven. Dit is waar aliyah allemaal om gaat: Joodse levens oprichten zodat ze gezond en weer volledig zijn, en ze dan thuisbrengen naar Israël waar ze zich kunnen richten op God.

Recommended Posts