Natella Boorstyn, een nucleair wetenschapper, werd gedwongen tot een radioactieve nachtmerrie toen ze werd opgeroepen om toezicht te houden op de insluiting en het opruimen van de kernramp van Tsjernobyl. Ze werd naar de plaats van de ramp gestuurd met geïmproviseerde beschermende kleding gemaakt van loden lakens. Dit heeft ertoe geleid dat ze is blootgesteld aan een dosis straling gelijk aan 1.000 röntgenfoto’s. Natella heeft haar tijd bij Tsjernobyl overleefd, maar ze heeft er haar leven lang ernstige gezondheidsproblemen aan overgehouden die er nu toe hebben geleid dat ze bedlegerig is en niet in staat is om te communiceren.

Natella en Aaron waren nog maar drie jaar getrouwd voor de ramp van Tsjernobyl. De plannen van het paar veranderden snel toen Natella werd opgeroepen. Ze zetten hun hoop en toekomst op pauze terwijl Natella haar leven riskeerde om de levens van anderen te redden.

…“”Ik weet niet zeker hoeveel ze op dit moment begrijpt, maar ik praat tegen haar en zit de hele dag bij haar,” zegt Aaron. “Zij is mijn liefde en het breekt mijn hart om haar zo te zien lijden.”…

Natella was één van de 90.000-200.000 die het werk in het gebied van de kernsmelting overleefde. Ze kwam uitgeput en mentaal getekend voor het leven terug. Een paar jaar later begonnen haar gezondheidsproblemen en ze zijn sindsdien blijven bestaan. Aaron heeft altijd aan haar zijde gestaan om voor haar te zorgen en van haar te houden terwijl ze voor haar leven vocht.

 

Samen kunnen we Aaron steunen terwijl hij voor Natella zorgt tijdens haar laatste dagen. Laten we dit paar overspoelen met Gods liefde en hem laten zien hoeveel christenen om hen geven door hen te voorzien van medische zorg, voedsel, kleding en liefde. Laten we hen samen zegenen en ze naar God laten opstijgen, precies zoals hij ons heeft opgeroepen te doen.

Recommended Posts