x

Join our mailing list

DE TERUGKEER NAAR ISRAËL: ALIYAH

‘Aliyah’ is het Hebreeuwse woord voor ‘opstijgen’. Hiermee wordt verwezen naar Joden die emigreren, of terugkeren, naar Israël. Wanneer een Jood terugkeert naar Israël, maakt hij of zij aliyah.
Christians Care International heeft al 87.000 Joden geholpen om aliyah te maken en om een nieuw, betekenisvol leven in Israël op te bouwen.

ONDERSTEUNING BIJ ALIYAH:

Voor veel Joden die leven in de voormalige Sovjet-Unie is het moeilijk om op eigen kracht aliyah te maken. De aliyah-coördinatoren van CCI helpen arme Joden en hun families om een verhuizing naar Israël te realiseren door aansluitende ondersteunende dienstverlening te bieden. Zo zorgen we ervoor dat ze een gezond en productief leven kunnen leiden als nieuwe burgers van Israël.

VAKOPLEIDING:

Emigranten naar Israël zijn vaak bang dat ze geen werk zullen kunnen vinden nadat ze daar zijn aangekomen. Het Mifras-programma van CCI voorziet mensen die naar Israël willen emigreren van de beroepsvaardigheden die ze nodig hebben om aan de armoedeval te ontsnappen en op hun eigen benen te staan.

URGENTE REDDINGSACTIES:

Veel Joden in de voormalige Sovjet-Unie leven onder direct levensbedreigende omstandigheden, en zijn bij gebrek aan de vereiste documenten niet in staat om aliyah te maken. Door samen te werken met lokale overheden, gemeenschappen en Israëlische functionarissen, kunnen de aliyah-coördinatoren van CCI Joden die in dit soort omstandigheden leven vinden, en hen helpen om een veilige plaats in Israël te vinden.

VERHALEN OVER ALIYAH

VERHAAL: ANDRÉ LEVITZKI

VERHAAL: NINA ADMONI

VERHAAL: VICTORIA BRODSKY

©2018 Christians Care International, voorheen Stichting 49:22

Word lid van onze gemeenschap

Abonneer je om op de hoogte te blijven van de laatste verhalen en informatie te ontvangen over de programma's waarmee we het Joodse volk helpen.
Meld u aan voor onze email updates