Victoria Brodsky werkte als verkoopster in Zhitomir in Oekraïne, maar kon niet meer voor zichzelf zorgen toen ze door de economische crisis werd getroffen en haar baan verloor. Ze vroeg ons haar verhaal te vertellen …

“Op een dag, vlak voordat ze overleed, sloeg mijn grootmoeder haar armen om mij heen en zei tegen me: ‘Vika, nu is het jouw beurt om onze familiegeschiedenis te laten voortleven in de toekomst’.”

“Ik ben zo blij dat ik iedereen die me op mijn reis heeft geholpen kan bedanken. Niet alleen omdat ik mijn eigen dromen heb kunnen realiseren, maar ook die van mijn grootmoeder die me heeft opgevoed. Op een dag, vlak voordat ze overleed, sloeg mijn grootmoeder haar armen om mij heen en zei tegen me: ‘Vika, nu is het jouw beurt om onze familiegeschiedenis te laten voortleven in de toekomst. Het zou me echt zo gelukkig maken als ik zou weten dat mijn Vika een succesvolle carrière zou hebben en een mooie, grote familie zou stichten. Lieve Vika, luister naar me, dat zal je hier niet lukken. Maak alsjeblieft je Bubbie gelukkig en trots, en maak aliyah voor mij’.

Dankzij CCI kon ik aliyah maken. Ik volgde een vakopleiding om reisagente te worden en daarna lukte me het om deze fantastische baan te vinden, waar ik me goed bij voel. Ik heb Bubbie trots gemaakt en ik moet zeggen dat ik ook best trots op mezelf ben.”

Recommended Posts