Bij een bizar ongeluk werd Lev geraakt door een auto die over de stoeprand schoot en hem van achteren aanreed. Hij liep hierdoor levensbedreigend hersenletsel op. Hij werd snel naar het plaatselijk ziekenhuis gebracht waar hij werd gestabiliseerd. De artsen hadden weinig hoop dat hij kon genezen. De bejaarde ouders van Lev waren gedwongen hun bescheiden appartement te verkopen om zijn behandeling te kunnen betalen. Maar toen het geld opraakte, kon Lev niet meer in het ziekenhuis blijven.   Hij was gedwongen om zonder iets te kunnen in zijn kleine appartement te liggen, terwijl zijn vrouw Anna 24 uur per dag voor hem zorgde. “Mijn man is mijn leven”, zei Anna. “Ik zou alles doen wat ik kan om zijn leven te redden”.

Anna kon alleen nog maar op een wonder hopen. Christians Care International reageerde op haar gebeden met het noodhulpprogramma. CCI ondersteunde Anna en zorgde dat Lev een speciaal ziekenhuisbed kreeg en dat alle medische zorg betaald werd.

“Mijn man is mijn leven”, zei Anna. “Ik zou alles doen wat ik kan om zijn leven te redden.”

Lev kreeg iets voor elkaar wat de artsen nooit hadden verwacht – hij begon te reageren. Hij maakte oogcontact, glimlachte naar de mensen om hem heen en begon zelfs weer te praten. Zijn herstel was zo miraculeus dat Lev en Anna hun plannen om aliyah naar Israël te maken ten uitvoer brachten. In Israël heeft Lev nu toegang tot een van de beste medische zorgsystemen ter wereld.

Save

Save

Recommended Posts