Alexi en Olga Sedov wonen in Bila Tserkva in Oekraïne. Ze kunnen maar net overleven op hun minimale pensioentje van 70 euro per maand (2,33 euro per dag). Deze tortelduifjes ontmoetten elkaar in 1928 op de kleuterschool, zijn beiden 93 jaar oud en inmiddels 62 jaar met elkaar getrouwd. Ze zijn eenzaam, geïsoleerd, kwetsbaar en hebben dringend medicijnen en voedsel nodig. Beiden hebben de Holocaust overleefd en kunnen vreselijke verhalen vertellen over hoe ze zijn aangevallen, belachelijk werden gemaakt en een mikpunt werden. Het is bijna niet te geloven dat mensen elkaar dit soort wreedheden kunnen aandoen.

Deze tortelduifjes ontmoetten elkaar in 1928 op de kleuterschool, zijn beiden 93 jaar oud en inmiddels 62 jaar met elkaar getrouwd.

Zonder onze hulp lijden Alexi en Olga nodeloos en komen uiteindelijk zelfs te overlijden omdat er niemand voor ze zorgt. Ons zorgcentrum voor ouderen beschikt over speciaal getrainde sociale werkers en psychologen. We bieden huisbezoeken aan mensen die te zwak zijn om naar het centrum te komen. We voorzien in dagelijks voedsel, lichamelijk en psychologisch onderzoek en zorg, trainingen, hersenstimulerende activiteiten en sociale bijeenkomsten. Zo zorgen we ervoor dat onze Joodse broeders en zusters op een waardige manier kunnen leven, terwijl wij over hun gezondheid en welzijn waken. Door mooie mensen zoals Alexi en Olga te zegenen, weerspiegelen we de liefde van God in hun harten en levens.

Recommended Posts