fbpx Skip to content

Veel gestelde vragen

Wat is Christians Care International?

Christians Care International (voorheen Stichting 49:22) is een in 1991 opgerichte liefdadigheidsorganisatie die christenen afkomstig uit de hele wereld bijeenbrengt om Gods oproep tot steun aan Israël en de Joden te beantwoorden. Dit doen we door kwetsbare Joden te helpen die in armoede leven in de voormalige Sovjet-Unie, en hen nieuwe hoop te geven, waarbij we hen dichter tot God en het Joodse vaderland Israël brengen.

Wat maakt Christians Care International uniek?

Christians Care International is de enige christelijke liefdadigheidsorganisatie die volledig op elkaar aansluitende ondersteunende hulp biedt aan kwetsbare Joden die in armoede leven in de voormalige Sovjet-Unie.

Waarom zet Christians Care International zich in voor Joden?

Joden en christenen geloven in dezelfde God. Joden zijn door Abraham uitgeroepen tot het volk Gods, en hebben de opdracht gekregen om Gods zegen aan de rest van de wereld te brengen (Genesis 12:3). Christenen zijn ook “geënt” (Romeinen 11) op Gods volk in de persoon van Jezus Christus en zij behoren dus tot Gods familie samen met het Joodse volk. We delen daarom de verantwoordelijkheid om voor onze Joodse broeders en zusters te zorgen, als deel van onze gemeenschappelijke missie om de zegen van God uit te breiden tot de wereld om ons heen.

Wat is ‘aliyah’?

Christians Care Internationale definieert ‘aliyah’ op twee verschillende manieren – opstijgen naar Israël; en opstijgen als mens. CCI gelooft dat het niet alleen belangrijk is om Joden te helpen om aliyah naar Israël te maken, maar ook om het individu te helpen zich te ontwikkelen om een gezond en productief leven te kunnen leiden.

Kan ik ook kleding of andere huishoudelijke artikelen doneren?

Helaas kunnen we dit soort donaties niet aannemen, omdat de verzendkosten naar de gebieden waar onze programma’s uitgevoerd worden te hoog zijn. U heeft wel de mogelijkheid om uw donatie ten goede te laten komen aan de inkoop van humanitaire goederen, als u ons daartoe instructies geeft op het moment dat u uw donatie doet.

Kan ik aan een specifieke persoon schenken?

Omdat CCI zelf de zorg verleent, kunt u in de meeste gevallen geven aan een specifieke persoon of familie die wij ondersteunen. De enige uitzondering hierop vormen onze programma’s voor weeskinderen waarbij we ieder kind dezelfde ondersteuning geven.

Kan ik me opgeven als vrijwilliger?

We zijn altijd op zoek naar mensen die de boodschap aan christenen om Israël en het Joodse volk te ondersteunen willen uitdragen. Neem contact met ons op voor meer informatie. Helaas kunnen we geen vrijwilligers accepteren die direct participeren in onze programma’s, op basis van regelgeving op het gebied van vertrouwelijkheid en veiligheid.

Stel ons een vraag

Vul hieronder uw gegevens in om u voor onze mail aan te melden. U kunt zich op ieder gegeven moment afmelden.

Meld u aan voor onze email updates

Cookie Notice

We use cookies to ensure you get the best experience on our website.