Skip to content

Onze Missie

"Zie, Ik zal mijn hand opheffen tot de volken en mijn vaandel omhoog heffen voor de natiën; in hun armen zullen zij uw zonen brengen, en uw dochters zullen op hun schouders gedragen worden."

(Jesaja 49:22)​

Onze roeping hier bij Christians Care International is altijd gedefinieerd geweest door de belofte die God in het boek Jesaja aan het Joodse volk  maakt. God beloofde dat Hij de niet-Joodse natiën op zou roepen het Joodse volk op te tillen en thuis te brengen naar Israël.

Om die roeping te beantwoorden, brengt CCI christenen van over de hele wereld samen om onze lijdende Joodse broeders en zusters door onze levensreddende programma’s heen te verzamelen, te zegenen en hen weer thuis te brengen. Door directe diensten te bieden aan de Joodse gemeenschappen in de voormalige Sovjet-Unie worden wij ook in staat gesteld duizenden jaren van misverstanden bij onze broeders en zusters te doorbreken en deze te vervangen met liefde, begrip en wederzijds respect.

Over ons

‘Aliyah’ is het Hebreeuwse woord voor ‘opstijgen’. Hiermee wordt verwezen naar Joden die emigreren, of terugkeren, naar Israël.

God heeft onze bediening geroepen om als Zijn handen en voeten te werken wanneer wij de onderdrukte Joodse gemeenschappen in de voormalige Sovjet-Unie ingaan. Wij zijn strijders van liefde die gezonden worden om onze lijdende broeders en zusters te vinden die worden mishandeld en van hun erfgoed worden ontdaan.

Om Israël en de voormalige Sovjet-Unie echt te kunnen zegenen moeten wij aliyah op twee manieren bekijken. Ten eerste, een individu dat opstijgt uit de armoede en de opstijging van dat individu naar Israël.

Vandaag de dag hebben wij 91,000 van onze Joodse broeders en zusters gezond en wel thuisgebracht naar Israël. Wij hebben meer dan 1,700 mishandelde en verwaarloosde Joodse wezen en kansarme kinderen onder onze zorg in onze kinderprogramma’s. Hiernaast voorzien wij ook in levensreddende humanitaire hulp en rehabiliterende diensten voor duizenden lijdende Joodse ouderen, individuen en families.

Leiderschap

don_horwitz.jpg

Don Horwitz

Executive Director

Don gelooft niet in toeval; hij gelooft dat God ervoor gezorgd heeft dat hij mag werken als Uitvoerend Directeur van CCI. Don is een kleinkind van Russische Joodse immigranten die in 1917 uit lijfsbehoud moesten vluchten uit Oekraïne. Hij heeft altijd een sterke band met zijn familiegeschiedenis gehouden. Hij bracht meerdere bezoeken aan Rusland en Oekraïne, en hij zag met eigen ogen hoeveel kinderen, wezen en volwassenen aan hun lot werden overgelaten, terwijl ze slachtoffer werden van verwaarlozing en misbruik.Don besloot om in actie te komen – hij adopteerde zijn drie dochters uit Rusland en richtte een liefdadigheidsorganisatie op in Moskou, om andere weeskinderen te helpen. Don kwam voor het eerst in aanraking met CCI (toen bekend onder de naam Stichting 49:22) als filmmaker. Hij werd gevraagd om een aantal documentaires te maken voor de organisatie om aandacht te vragen voor de humanitaire crisis waarmee kwetsbare Joden in de voormalige Sovjet-Unie te maken hebben. Het was de ervaring van het maken van deze films die ertoe leidde dat hij de oproep om de organisatie te leiden als Uitvoerend Directeur heeft beantwoord. Door zijn werk met CCI heeft Don een wereldwijd netwerk van christenen ontwikkeld die verenigd staan in hun geloof, dat we de handen ineen moeten slaan om Gods oproep om het Joodse volk te doen opstaan te vervullen.

Vul hieronder uw gegevens in om u voor onze mail aan te melden. U kunt zich op ieder gegeven moment afmelden.

Meld u aan voor onze email updates